Marters zijn echt hele vervelende dieren om in de tuin of op het erf te hebben. Vooral de mensen die thuis pluimvee hebben zullen echt moeite moeten doen om deze beesten allemaal weg te houden van de andere dieren. Gelukkig zijn er diverse manieren waarop je dit voor elkaar kunt krijgen. Een van de beste manieren om van de marters af te komen is om een marter vangkooi te halen. In dit artikel zullen wij je laten zien wat deze vangkooi is en wat nu eigenlijk de beste tips zijn voor het plaatsen van deze kooi.

  1. Kies een marter vangkooi

De Marter vangkooi is een verzinkte draadkooi voor het humaan vangen van marters of dieren van vergelijkbare grootte. Dit is een sterke en duurzame constructie met een betrouwbaar trip-plate mechanisme. Omdat het staal verhard is, is het van hoge kwaliteit, roestbestendig en kan het vele malen hergebruikt worden. De Marter vangkooi wordt geleverd met handgrepen, wat betekent dat hij gemakkelijk te plaatsen is en alle gevangen dieren eenvoudig kunnen worden getransporteerd. Pluimveespecialist is de grootste producent en leverancier van hoogwaardige ongedierte- bestrijdingsproducten van heel het land. Wij zijn serieus bezig met ongediertebestrijding en bieden een uitgebreid assortiment van speciaal ontworpen producten om met succes ongedierte in de tuin en het huishouden te voorkomen, af te schrikken en te verwijderen.

  1. Kies een plaats voor de kooi

De beste locatie voor uw valstrik is ergens buiten de ingang van het hok. Als je niet weet hoe je een marters nest moet identificeren, dit zijn een aantal gemeenschappelijke kenmerken:

  • Ondergrondse holen hebben twee of meer ingangen in de vorm van vers gegraven gaten in de aarde, meestal in hellend terrein.
  • Bovengrondse holen hebben meestal de vorm van boomholtes of borstelpalen
  • Een sterke geur die lijkt op ammoniak
  • De omringende vegetatie is dik en biedt veel dekking
  • Er is een waterbron in de buurt, denk aan een beek of een meer
  1. Verstop je kooi

Nertsen zijn erg slim en zullen snel een valstrik herkennen. Het is belangrijk om je val te verbergen zodat een nerts zich op zijn gemak voelt bij het binnenkomen. Draag te allen tijde handschoenen bij het hanteren van uw val en aas om te voorkomen dat uw geur wordt overgedragen. Steriliseer de val met kokend water als je denkt dat de menselijke geur al naar de val is overgebracht. Camoufleer de val door deze te bedekken met veel bladeren uit de tuin.

  1. Heb geduld en wacht

Vervolgens zal je alleen nog maar geduld hoeven hebben. Het is namelijk echt een taak die erg veel tijd in beslag zal nemen. Wees wel geduldig, op die manier zal je namelijk het snelst van je probleem af komen. Dankzij een goede marter vangkooi zal je al die nertsen echt wel te slim af zijn. Dit zorgt ervoor dat je jouw pluimvee kunt beschermen, het is toch zonde als er bijvoorbeeld een paar kippen dood gaan door deze beesten.