Er zijn de laatste tijd steeds meer mensen die aangeven dat het signaal van hun mobiele netwerk niet meer zo goed is als voorheen. Dit is natuurlijk niet zo handig, hier wil je dan ook het liefst zo snel mogelijk vanaf komen. Een van de mogelijkheden is om te kiezen voor een mobiel netwerk versterker. Wij zullen je vandaag alles laten zien wat je maar moet weten over een dergelijk apparaat.

Wat is een mobiel netwerk versterker?

Een mobiel netwerk versterker staat ook wel bekend als een mobiele signaalbooster. Een mobiele signaalbooster versterkt een gsm-signaal dat van en naar de telefoon naar de nabijgelegen toren wordt gestuurd. Een mobiele signaalbooster is in principe een repeatersysteem, dat het bestaande mobiele telefoonsignaal versterkt en naar een nabijgelegen gebied uitzendt. Dit helpt de gebruiker om goed te horen op een telefoon wanneer het signaal minder relatief is.

Waaruit bestaat deze mobiel netwerk versterker?

Een mobiele signaalbooster heeft drie hoofdelementen: buiten- of donorantenne, versterker en binnenantenne. De donorantenne zendt en ontvangt signalen van de toren, terwijl een binnenantenne het signaal van en naar een mobiele telefoon verspreidt. De versterker, ook wel een bidirectionele versterker (BDA) of booster genoemd, versterkt de signalen van de toren naar de telefoon en de signalen van de telefoon naar de toren. De versterker is verbonden met de donor- en binnenantennes door middel van een coaxiale kabel. Dit zorgt er vervolgens voor dat het netwerk een stuk sneller zal zijn dan voorheen, hierdoor weet je zeker dat je verbonden bent met de hoogste snelheden die je maar kunt vinden.

Welke soorten versterkers zijn er?

Een mobiele signaalbooster komt in twee soorten voor: een home signaalbooster en een voertuigsignaalbooster. Home-signaalboosters zijn ontworpen voor gebruik op een vaste locatie, thuis of op kantoor, terwijl de voertuigsignaalboosters zijn ontworpen voor gebruik in een voertuig of auto. De keuze van de signaalbooster is afhankelijk van de frequentie, het type netwerk, de versterker en de antenne. De boosters voor mobiele telefoonsignalen zijn beschikbaar voor GSM-frequentiebanden en ook voor 2G-, 3G- en 4G-netwerken. Kies een booster die GSM-, 2G-, 3G- en 4G-netwerken voor alle frequenties ondersteunt. Controleer ook of de signaalbooster is goedgekeurd door een regelgevende instantie die gaat over het netwerk. Het is altijd een goed idee om meerdere versterkers te kopen voor verschillende soorten netwerken bij jouw woning, op die manier kan je het meeste uit je netwerk halen.

Dankzij een dergelijke versterker ben je in staat om het netwerk aanzienlijk sneller te maken dan voorheen. Dit zorgt ervoor dat je met veel meer gemak gebruik kunt maken van het netwerk bij jou thuis of in de auto. Voor het installeren van de versterker raden wij altijd aan om goed de instructies door te nemen, op die manier weet je zeker dat alles op de juiste manier zal zijn bevestigd. Het kopen van een mobiel netwerk versterker is echt nog altijd de beste keuze die je maar kunt maken voor een ontzettend snel netwerk in jouw woning.